Како краставац ђумбир
Anonim

Гингер се недавно појавио на нашем тржишту, али је одмах освојио љубав милиона домаћица, гурмана и познатих кувара. И то није случајно, јер је подручје примене ђумбира толико широко да га можете додати скоро сваком јелу, али ђумбир није само припремљен, већ и водећи исцјелитељи од њега праве здраве децоце. Они који су проучавали његове карактеристике, скувају ђумбир и квас од ђумбира, па чак и додају колаче и месо.

Изаберите рецепт

Инструкција

Рећи ћемо вам како се кикирики домаће конзервирају, а онда ћете добити зачин, који ће бити одличан додатак сваком јелу.
Желите да добијете укусан укисељени ђумбир, који се служи само у престижним јапанским ресторанима, а затим строго слиједите наш рецепт и успјет ћете!

Пре него што почнете маринирати ђумбир, обратите посебну пажњу на свежину производа! Купите само свјежи ђумбир, а врло је лако разликовати од размажених и старих. Свјежи ђумбир је прекривен танком корицом, а на неким плодовима се и појављује. Воће не би требало да буде боре, а кожу је лако уклонити ноктом. Ако добијете баш такав ђумбир, онда ће вам бити гарантован успех. Приликом резања ђумбира, користите алат за гуљење, јер само овај алат може савршено очистити производ и уситнити га на кришке.
Прије конзервирања ђумбира, купите коријен ђумбира, оцат, сол и шећер.
Огулите ђумбир и ситно га исеците. Сипајте добијене плоче са малом количином соли (пола кашичице). Добро промешајте со и плочу и оставите производ неко време у соли. Док ће се ваши записи слити, уживајте у маринади. Изаберите мали контејнер и помешајте га са сирћетом (пола чаше), шећером и соли, затим га ставите на шпорет и кувајте на лаганој ватри док се шећер и сол не растворе. Ђумбир исперите сољу и напуните маринадом. Пустите маринаду да се охлади. Након неколико минута, ставите ђумбир заједно са маринадом на лагану ватру и наставите да кувате двадесет, тридесет минута. Овај процес ће учинити вашу ђумбирску здјелицу тендером.

Након пола сата, извадите ђумбир из ватре и ставите га у чисту посуду, сипајте маринаду и оставите да се охлади неко вријеме, а затим ставите посуду у фрижидер. Ваш зачин ће бити спреман за шест сати.
Ако сматрате да ђумбир не одговара уобичајеној ружичастој боји, додајте мали комад репе у стакленку маринаде и ђумбира. За оне који не воле зачинске зачине, користит ће се и репа јер ће уклонити екстра зачин.

Рекли смо вам како да кувате ђумбир код куће. Запамтите само једну ствар, пажљиво пратите рецепт и онда ће ваш ђумбир бити много укуснији од зачина који се послужују у ресторанима.

Релатед артицле

Ђумбир - корисне особине мирисног коријена

  • Како краставац ђумбир у 2019
  • ђумбир маринат 2019