Како сипати млечне гљиве
Anonim

Млечне печурке су једна од оних гљива које се сматрају нејестивим у многим земљама Западне Европе. Чињеница је да такве печурке није могуће кухати јер нису припремљене, већ их је потребно претходно посолити. Али није свака особа упозната са рецептом за правилно сољење млечних печурака.

Изаберите рецепт

Инструкција

Након тога, припремљене и очишћене печурке треба пресавити у пространу посуду (на пример, у широкој ниској посуди) са поклопцима на доле. Печурке се улију хладном водом и натопи у њој најмање 2-3 дана (вода треба мењати једном дневно). Ова једноставна процедура вам омогућава да упијете каустични сок из млека. Сада су млечне печурке скоро спремне за сољење.

Можете их претходно кувати у кипућој води 15-20 минута, али то не можете. Кухане гљиве треба двотједно кисељење, а некухане гљиве треба оставити у сланој води најмање два мјесеца. Укус у овом случају ће такође бити мало другачији - некухано млечно пециво после сољења има јачи укус и снажну арому него што се сипа. Након припреме гљива, можете почети да их солите.

За почетак, печурке треба вагати да би се тачно одредила потребна количина соли. Један килограм млечног напитка захтева око 40 грама соли. Слана млечна гљива може бити у уобичајеним тролитарским банкама. На дно посуде сипа се сланица и стављају се свеже лишће трешања, хрен, рибиз, нарезане каранфиле чешњака, стабљике копра. Шампињони се шире у посудама, посипају зачине (нпр. Црни бибер) и со, као и исечене комаде корена хрена.
Када се лименка напуни печуркама, прекривена је листовима рибизле или листовима хрена на врху, а покривена је чистом крпом на врху. Садржај тегле мора бити притиснут јарамом, а пластична кеса се ставља на врх посуде (да би се заштитила од прашине). Немогуће је везати пакет - ваздух мора слободно да циркулише. Посуда се шаље у фрижидер или подрум, а за два месеца млечне печурке ће бити спремне за употребу. Слане млечне печурке су права посластица!

Релатед артицле

Како солити млеко за зиму