Како кухати манти
Anonim

Манти је познато јело које се продаје у готовом облику у већини супермаркета, у одељењу за кување. Али треба напоменути да ниједан манти из супермаркета никада неће моћи да се такмичи са онима који су припремљени код куће.

Изаберите рецепт

Вјерује се да је кухање мантија код куће готово немогуће - али заправо није. Ако се одлучите да кувате мантије код куће, неће вам бити потребни никакви егзотични производи - главни трик је да се правилно меша и ваља тесто.

За кухање мантија потребно нам је: 700 грама телећег врата, 700 грама свињског врата, два килограма лука, 800-900 грама брашна, једно јаје, једна и по чаше воде, црни бибер и со по укусу.  1. Прво скухајте мљевено месо: свињетину и месо од меса помијешајте у млинцу за месо, исјецкајте лук што је мање могуће. Мешајте месо и лук, додајте со и црни бибер по укусу.

  2. Додајте мало воде у мљевено месо (то је неопходно тако да током процеса кухања мљевење формира сок) и оставите га на хладном мјесту, штитећи га папирном салветом или пластичном врећицом од атмосферских утицаја.

  3. Мешајте у обичном бесквасном тесту из јаја, воде и брашна, који се мора гњечити ради боље еластичности.

  4. Из замасеног теста, ваљајте штап са пречником од око три центиметра и поделите га на делове ширине 2, 5-3 цм.

  5. Сваки комад теста уваљајте у круг дебљине не веће од 2 милиметра. Побрините се да настала торта буде једноличне дебљине.

  6. Молд манти: будући да могу бити различитих облика, сватко бира ону која се чини прикладнијом. Најлакши начин да се уради манти, у којем 4 супротне крајеве криж-шав крижић, повезивање у средини. Пажљиво водите рачуна да спојеви и шавови буду чврсто повезани.

  7. Пошаљи манти у дупли котао - тамо треба да буде најмање 30-40 минута.

  8. Послуживање куване мантије на столу треба да буде одмах након завршетка кувања, док су још вреле. Постоје боље манта само руке. Људи који не једу месо могу направити манти са поврћем или гљивама.

  • манти код куће