Како се кува рак
Anonim

Да ли је могуће направити бољи снацк од пива него раки? Иако се њихов укус може уживати не само када се конзумира пивом, већ само тако.

Изаберите рецепт

Рак се служи у свим познатим ресторанима и баровима, међутим, мало људи зна да правилна припрема ракова не отежава ни кувару који није вјешт у кулинарским стварима. Главни услов за њихово кување је додавање пристојне количине зачина и воде. Како кухати ракове, дискутоваћемо у наставку.
Темељито оперите ракове под млазом хладне воде. Утипкајте лонац за кување ракова и прокувајте га. Запамтите да вода треба да буде довољно, да у потпуности покрије ракове. Уроните у кључалу воду неопходне састојке, то јест со, копар (што је боље), грашак од црног папра. Копар се исплати кухати гране, тако да ће јелу дати врло угодну арому. Након што вода поново заври, у њу ставите рак и скухајте га на највећој могућој ватри. У просјеку, потребно је пола сата кухати ракове, али ракови се припремају за њихову спремност својим јако црвеним шкољкама.
Након што су ракови прокували, пребаците их у другу посуду и прекријте водом у којој се кувају. За лепоту можете украсити ракове копром, зеленом салатом или крутонима, претходно прженим у уљу.
Приликом кувања ракова, веома је важно правилно израчунати однос састојака. На пример, сол треба додати у односу - једна кашика на један литар воде. За кување једног килограма рака потребно је око један и по литра воде. Још једно златно правило! Не уклањајте ракове из тигања, не допуштајући им да претходно кувају у води. На тај начин ћете им пружити мекоћу. Да, и још један услов: само живи ракови су погодни за кување!
Сада знате како да кувате ракове, одете у продавницу, позовете пријатеље и позовете их да пробају њихову изузетну деликатност.