Како испећи кекс
Anonim

Тесто од кекса је стална компонента многих врста кондиторских производа. Ако се торта пече исправно, испостави се да је веома лагана, топива, пахуљаста и нежна, са јединственом топлом жутом нијансом.

Изаберите рецепт

Нажалост, да би се кекс појавио управо овако, морате знати и примијенити неке тајне у процесу израде. У супротном, кекс ће испасти превише густ, смирен и тежак. Дакле, да би се спужвасти колач учинио изузетно меканим, неопходно је да се јаја са шећером одгајају што је дуже могуће на највећој брзини мешалице - као резултат, обим порушене масе треба да се повећа најмање три пута. Прозрачност кекса је увијек директно овисна о времену премлаћивања производа. Брашно за јаја и шећер треба мијешати искључиво ручно - ако користите мјешалицу, сва пјена коју сте претходно тучили ће се смирити. Брашно се мора лагано мешати, потрошити најмање пет минута, док се не добије хомогена маса. Да бисте припремили бисквит свог снова, покушајте да не гледате у пећницу или је поново хладите током печења - у супротном ће бисквит пасти. И тако да се готови кекси лакше одмакну од рубова форме, одмах након што га извадите из пећнице, ставите образац на мокри ручник.
Да бисте испекли кекс, потребно нам је: 120 грама шећера, 4 јаја, 120 грама брашна, соли на врху ножа.
• Разбијте јаја у посуду са емајлом, додајте шећер. Напуните виљушком неколико секунди да мало промијешате масу.
• Затим почните да пребијате јаја са мешалицом за шећер док смјеса не постане густа. То ће вас одвести најмање пет до десет минута.
• Додајте брашно у малим порцијама, најприкладнији начин за то је дрвена лопатица.
• Промијешајте масу врло пажљиво, тако да се не слегне.
• Машину за печење подмажите маслацем и брзо улијте у њега.
• Пошаљите образац са пецивом у рерну загрејану на 200 степени. Пеците бисквит док се не подигне и добије карактеристичну златну боју. Добро печени кекс треба да буде еластичан када се притисне.
• Направите торту или колаче од готовог бисквита - довољно је да га намочите у ликер или воћни сируп, украсите џемом, шећером у праху или шлагом.

Релатед артицле

Како скувати колач на штапићу