Како кухати кхацхапури
Anonim

Популарна оријентална јела - кхацхапури - често се могу наћи у продаји у готовом облику. Нажалост, готови кхацхапури се најчешће производе по рецептури која се значајно разликује од традиционалне. Да би пробали праве кхацхапури, боље их је кувати код куће.

Изаберите рецепт

Није тако тешко да направите кхацхапури сопственим рукама - можете их испећи и од лиснатог тијеста и од тијеста за пециво. Сматра се да је ово јело најукусније ако направите кхацхапури од лиснатог теста са сланим сиром. Ако немате искуства са лиснатим тестом, можете пећи кхацхапури од обичног бесквасног теста. Али укус готовог јела ће бити много богатији ако се одлучите да кувате кхацхапури од лиснатог теста и нећете зажалити пуњење.
Да би се испекао кхацхапури од лиснатог теста, потребно нам је: два килограма готовог лиснатог теста, три јаја, 900 грама Сулугуни сира, три кашике маслаца, 200 грама киселог врхња.
• Отопити тесто и уваљати га у танки слој (дебљина ваљаног теста не сме бити већа од три милиметра).
• Смотано тијесто прережите на 10 идентичних квадрата, ау средини сваког од њих ставите надев - нарибани сир, крем маслац, сол по укусу. По жељи, можете додати фино исецкане зеље и друге зачине.
• Преклопите ивице сваког квадрата у облику коверте и причврстите га, а затим лагано притисните кхацхапури длановима.
• Сваки квадрат са сиром окрећите у равни круг, чија би величина била једнака мјерењу калупа за печење.
• Посуду за печење лагано поспите водом и на њу ставите кхацхапури.
• Пошаљите образац из кхацхапури у рерну загрејану на 210 степени и пеците 15 минута без смањења пожара.
• Готови кхацхапури могу бити лагано помазани са растопљеним маслацем на врху и послужени топло, након што су сечени на порције.

Релатед артицле

Кухати кхацхапури са спанаћем и сиром