Како кувати јело од патлиџана 2019
Anonim

Након што је Константин Раикин у интервјуу једном од женских часописа рекао да воли пуњени патлиџан са сиром, што му чини жену. Можда предложени рецепт није баш онај који је Раикин споменуо, али ипак заслужује пажњу због своје оригиналности и јединствености. Осим тога, овај рецепт је једноставан и економичан у смислу времена и трошкова.

Изаберите рецепт

Требаће ти

  • 3-4 мала патлиџана
  • 100-150 грама сира
  • 2 чешњака чешњака
  • неколико кашика биљног уља
  • сол
  • 20-25 минута за припрему.

Инструкција

1

Оперите патлиџане, посјечите на пола по дужини, соли.

2

У посуду улијте 2 кашике биљног уља, положите патлиџане на дно једним слојем исјецканог. Додајте мало воде - око чаше. Покријте поклопцем, ставите малу ватру 10-15 минута. Ако вода прокључа, а патлиџани су још чврсти, онда је потребно додати воду за гашење.

3

Док се патлиџани пирјају, сиреви се нарибају на крупнији ренде, гњече се или нарезују два каранфилића чешњака.

4

Након 10-15 минута, провјерите спремност патлиџана - они морају бити тако мекани да се његова средина може уклонити жлицом. Пажљиво, са кашичицом, извадите језгру патлиџана тако да зидови са кожом задрже облик. Пире од патлиџана додајте скуту, добро промешајте, додајте со, додајте зачине (необавезно) и напуните "чамце" патлиџана добијеним пуњењем. Покријте поклопцем и ставите малу ватру док се сир не отопи.

Добар савет

Ако желите, можете додати и рибане орахе (то ће бити врло пикантно), кувано јаје и зеленило, парадајз, итд., Са пуњењем, можете пунити колико год желите, а то можете и маштати!