Како направити рибљу јуху транспарентну
Anonim

У срцу било које рибље чорбе је рибљи бујон . Степен његове транспарентности не утиче на укус производа, већ доприноси пријатном изгледу јела. Припрема бистре јухе има своје мале тајне.

Изаберите рецепт

Требаће ти

    • Риба
    • воде
    • јаја

Инструкција

1

Да бисте направили чисти рибљи бујон, можете користити било коју врсту рибе. Засићени бујон се добија из најмање две врсте рибе, без обзира да ли је то морска или речна. Да би се припремила укусна јуха, није потребно користити трупла рибе, у глави, репу и перајама постоји довољна количина супстанци које омогућавају добијање богате јухе.

2

Пре него што направите чорбу са рибом, морате је скувати. Бујон се може кухати од отпадака од рибе, куха се много брже од сличне посуде било које врсте меса. Многи рибари користе малу рибу управо зато да би од ње скухали уши, јер је сувише кости за пржење. На литру воде треба најмање 300 грама рибе, иначе засићени бујон неће радити. Да би било занимљивије, пар лишћа ловоровог листа и неколико црних папра се додају током кувања. Пена из бујона се уклања током процеса. Да кувам рибу, довољно 25-35 минута.

3

Да би рибља чорба била транспарентна, након кувања, она се мора испустити кроз цедило или фино сито. Затим треба да се охлади унутар 70 степени, иначе ће протеини, који обављају функцију "одлагања", једноставно колапсирати. Један литар бујона је довољан за једно јајашце и љуску из јајета.

4

Прво, опрати јаје извана са сапуном, а затим одвојити белу од жумањака. Ако се жумањак мијеша с протеинима, онда ће посљедње бичевање бити јако тешко. Протеин, заједно са шкољкама дробљеним ручно, додаје се у бујон, који се доводи до кључања. После тога, посуда са бујоном се уклања из ватре и уклања у страну, након чега се шема понавља још два пута са интервалом између кључања. Потом се јуха филтрира и на основу ње можете припремити супу по било којем рецепту.

Добар савет

Најбоље је да дође до стања протеина пјене из свежих јаја, претходно охлађених у фрижидеру.

  • како осветлити рибљи бујон