Како јести у Великој пошти
Anonim

Вера у Бога захтева поштовање одређених црквених канона. Због тога се многи верници држе коризме. Али не знају сви да једу током овог периода. Поред тога, постојао је стереотип да су мршава јела без укуса и монотона. Ова заблуда треба да се оствари.

Изаберите рецепт

Инструкција

1

Ако одлучите да постите, запамтите да су најстроже прве и последње недеље Великог поста. Ових дана једете само хлеб и пијте само воду. Додајте можда мало свјежег воћа и поврћа.

2

Али ако се одлучите по први пут да се придружите виткој исхрани, горе описано ограничење ће бити превише оштро за ваше тело. Зато једите дозвољена сува јела. У том периоду биљно уље је такође забрањено.

3

У петак и суботу важи озбиљна ограничења која претходе Ускрсу. Ових дана, у знак сећања на Христове патње, пожељно је потпуно изгладнити.

4

Све остале дане коризме једу било коју храну биљног порекла. Имајте на уму да у готовим производима које купујете у продавницама, у саставу може постојати одређена количина животињских производа. На пример, полупроизводи од палачинки са кромпиром или печуркама на први поглед изгледају као јело без јела. Али погледајте композицију: сигурно ћете тамо наћи јаје у праху и млеку. Сада је тачно да многи ланци супермаркета нуде специјалне предмете за радно место које се могу јести током овог периода, на пример, мршав мајонез.

5

Уклоните било које месо из своје дијете или га замијените сојом. Ако волите хамбургере, направите их од поврћа или гљива. Једите рибу за благдан Благовести и Цвјетницу. Такође се одрекните млечних производа, јаја, алкохола.

6

Ако сте слатки зуб, онда у пошти, користите шећер, мед, тамну горку чоколаду (без млека), суво воће, смрзнуто јагодичасто воће и мармеладу.

7

Да бисте се ослободили глади, једите топле оброке са биљним протеинима. Говоримо о граху, грашку и лећи. Кухај јуху из њих. Испоставиће се да је веома хранљиво.

8

Кухајте сва јела без додавања било какве животињске масти. Уместо тога, кухајте или кухајте храну.

9

Кувајте само у води. А да бисте проширили укус житарица, додајте своје омиљено поврће.