Како сами направити слаткише Рафаело
Anonim

Слаткиши "Раффаелло" су веома укусни слаткиши, али су веома скупи. Јефтиније их кухати код куће, по посебном рецепту. Наравно, они се мало разликују од оригинала, али ипак се испоставило да су укусни.

Изаберите рецепт


Многи људи су лудо заљубљени у ове укусне слаткише "Раффаелло", али њихова цијена у трговинама је прилично висока, тако да не може сватко приуштити да купи те слаткише. Због тога су се неке домаћице прилагодиле својим домовима. И ове домаће рафаелки се уопште не разликују од оних купљених у радњи.
Прво издвојите листу састојака. За припрему домаћих слаткиша "Раффаелло" потребно је 250 грама кокоса. (200 гр. На самим слаткишима, и 50 гр. Да их поспите), маслац 150 гр. Затим изаберите за себе, или 200 грама. дебела тешка крема, или 1 лименка кондензованог млека, ванилин шећер или ракија. Додајте ове производе како желите. Основа за ваш производ су бадеми (1 чаша). Од ове количине састојака добијате око 60-80 комада одличних чоколада.
Прије свега, потребно је мљевено маслац мијешалицом или редовном вилицом. Сипајте у ову масу креме или кондензованог млека (понекад неке домаћице додају мало меда, али ово је аматер). Све то ставите у посуду на парно купатило или у микроталасну 30 секунди. Запамтите да ако се кухате на пари, онда ову масу треба стално мијешати све док се уље потпуно не отопи. Ако кувате у микроталасној пећници, претходно добро промијешајте све док не добијете глатку. Додајте ванилин шећер или ракију и 70% кокоса. Ставите смешу у фрижидер док се не учврсти. Маса треба добро да се згусне и буде густа и хомогена. Пре тога, на самом почетку припреме, намочите бадеме на сат времена у води и уклоните кожу са ње. Онда мало пржите бадеме у сувој тави. Из замрзнуте масе, почните да обликујете слаткише, да бисте то урадили, једноставно уваљајте мале куглице у које стављате једну тонзилу једну у другу, и мало више котрљајте тако да нема рупа у слаткишима. Затим покрените добијене куглице у кокосовом чипсу. Твој слаткиш је спреман. Могу се послужити на столу.
Бон аппетит!