Посебности националне индијске кухиње
Anonim

Шта је рођено у вашој машти када је у питању Индија? Већина ће рећи да је то сари, Тај Махал, Болливоод, слонови, чај и много мирисних и зачињених јела. Ради се о специфичностима индијске кухиње.

Изаберите рецепт

Најважнија ствар у националној индијској кухињи - наравно, зачини. Кајенска паприка, кари, куркума, каранфилић, кумин, цимет, гарам масала, кардамом - многи су зачини доступни домаћим куварима, ау традиционалним јелима понекад се користи више од 30 зачина. Можете замислити какав је величанствени букет укуса!
Хиндуси су веома срећни са климом. У неким деловима земље, усеви се бере 4 пута годишње. Можда је зато вегетаријанство настало овде. Љубитељи биљне хране живе углавном на југу Индије. Занимљиво је да не једу парадајз и репу, јер је боја овог поврћа слична боји крви. Индијски вегетаријанци се заснивају на слаткој паприки (не црвеној), датулама, жутој лећи и пиринчу.
Месна јела су чешћа на сјеверу земље. Бириани на бази риже посебно су популарни. Постоји око 20 рецепата за ово јело: са месом, са пилетином, поврћем, шкампима. За бириане, пиринач, месо (поврће, риба) и шафран сос припремају се одвојено и комбинују само прије печења. У овом случају, посуда, која постаје у пећници, покривена поклопцем или рубом тијеста, тако да магичне ароме не исцуре.
Ако сте упознати са укусним тандоори пилићима, треба да знате: ово јело такође долази из северних делова Индије. За њега се птица кува у посебној тандоор пећници. Због посебне маринаде и брзог печења, пилетина добија прекрасну црвену боју.
Због древних обичаја и религијских закона, конзумација говедине и меса других говеда у Индији је забрањена. Међутим, имати маслац на столу, добивен од млијека свете краве, сматра се знаком чврстоће и конзистентности, јер је овај производ врло скуп.
Велики утицај на укусе Индијанаца имали су Британци. Од времена британске компаније Источна Индија, млечни пудинг се сматра најпопуларнијим десертом у земљи, а најбоље пиће је величанствени локални чај. Ово друго се преферира да се скуха, одмах додајући млеко и шећер у чајник.