Које цвијеће се може користити у кухању
Anonim

Цвеће је коришћено у кувању пре хиљаду година. Украсили су јела, додали салату или пиће. Данас кувари поново показују интересовање за цвеће, покушавајући дати јелима неки укус.

Изаберите рецепт

Данделион

За неке, маслачак је слатко цвеће, што указује на долазак топлих дана, а неко их сматра коровима који нису вредни пажње. Али има и оних који користе ову биљку у кувању. Млади листови маслачка могу се користити за припрему салата, јела од меса и рибе.

Лишће маслачка које расте у сјени или међу осталим биљкама најбоље одговара, јер су у овом случају најсочније могуће. Пупољци савршено надопуњују пића и слаткише или се користе као главни састојак, на пример, за прављење џема.

Лаванда

Ова биљка се користи не само за укусну козметику и парфеме. Лаванда због киселог мириса и горког укуса добро се слаже са многим готовим јелима, укључујући и супе, сосове и салате. У кухању се лаванда користи у сухом облику. Може се додати у пића, укључујући и алкохолна, као иу разне десерте.

Виолет

Деликатно цвеће није прошло незапажено од сластичара. Французи су се одлучили не само за укус слаткиша и пића са љубичастим цвијећем, већ и за припрему десерта од њих - кандираних пупољака.

Даисиес

Прекрасни минијатурни цветови имају лагани орашасти укус, па се користе у кухању за кување салата. Маринирани цветни пупољци се додају у кисели краставац и слану кашу, припремају главна јела.