Правилно складиштење воћа и поврћа
Anonim

Врло често, уочи прослава и благдана, купујемо много воћа и поврћа, али не успијевају сви задржати свеже и лијепо. Воће и поврће се појављују тамне мрље, плијесан, распад почиње. И разлог за све најчешће неправилно складиштење поврћа и воћа. За свако поврће и воће постоји распон дозвољене температуре складиштења.

Изаберите рецепт

Инструкција

1

Банане, ананас, диње треба складиштити на температури од +8 до +13 степени. Најповољнија за банане је температура од 15 степени. Када се чувају у фрижидеру, на коре коре банане појављују се мале црне мрље, а укус се мења. Осим тога, банане се боље не складиште у снопу, већ једну по једну.

2

Бундева, тиквице, краставци и парадајз се оптимално складиште не у фрижидеру, већ на хладном месту на температури од око 15 степени, а за њихово складиштење биће погодна остава или остакљена ложа. Мркве захтевају складиштење у фрижидеру. Слатка паприка се добро складишти на температури од +10.

+ 12 степени.

3

Грожђе и шљиве се могу ускладиштити у доњем делу фрижидера. Не морате их прати унапред, непосредно пре јела. Препоручљиво је да се грожђе и шљиве извади из фрижидера сат времена пре оброка. Ако исечете лимун, ставите га на плочу, али на врху не прекривајте ништа.

4

Ако чувате поврће и воће у фрижидеру, не заборавите да вреће у којима их чувате морају бити прозрачне, са рупама. У чврсто затвореној врећици, влага и влага се накупљају на воћу и поврћу и појављује се плијесан, воће или поврће почиње трунути.