Пеците кромпир са масти у фолији
Anonim

Још један рецепт за кромпир - кромпир са сланином, печен у фолији. Посуду за оне који воле масноћу. Ако сте такви аматери, онда ћете цијенити укус овог укусног јела.

Изаберите рецепт

Требаће ти

  • - 8 кромпира;
  • - 150 г слане масти;
  • - 4 каранфиле чешњака;
  • - 5 кашичица соли.

Инструкција

1

Темељито оперите кромпир, пустите да се мало осуше. Затим исеците сваки кромпир на пола.

2

Долазим до масти. Па, ако успијете да се удебљате са слојем меса. Прво га очистите од вишка соли, а затим исеците на танке комаде. Дебљина сваког комада сланине треба да буде од 3 до 5 мм.

3

Ставите со на такав начин да је погодно умакати кромпир нарезан на пола. Стисните бели лук притиском на чешњак.

4

Сада узми кромпир. Потопите једну половину кромпира у со, а другу утрљајте са белим луком. Између ове две половине лежала је кришка сланине. Замотајте готов кромпир у фолију. Ако кувате на роштиљу или у рерни, онда је довољно 2 слоја фолије. Ако планирате да кувате кромпир на дрвеном угљену, онда се побрините да га замотате са три или четири слоја фолије, у супротном јело може само да изгори.

5

Загрејте рерну на 180 степени. Ставите кромпир умотан у фолију на лим за печење и ставите га у рерну. Кромпир са сланином у фолији кува се од 40 до 50 минута.

6

Како одредити да је кромпир спреман? Само га набијем чачкалицом. У готовом кромпиру чачкалица ће слободно проћи у пулпу.