Како направити домаћи сладолед: прављење сладоледа
Anonim

Овај десерт је омиљен и код деце и код одраслих. И чини се - зашто губити вријеме на његову припрему, ако у трговини постоји велики избор сладоледа. Али, прво, прави сладолед без “хемикалија” у супермаркетима сада једноставно није пронађен. И друго, потребно је не толико времена да се то припреми и уопште није тешко.

Изаберите рецепт

Требаће ти

  • - млеко 1 л
  • - шећер 2 чаше
  • - маслац 100 г
  • - скроб 1 жличица.
  • - Жумањци 5 ком.
  • - трешња, банана - било које пунило

Инструкција

1

Сипајте млеко у посуду, ставите га на шпорет, направите медијум за ватру тако да млеко не одлази док се други производи припремају.

2

Оперите јаја, одвојите жумањке од протеина. Узми још једну посуду, стави је у жуманце, шећер и скроб. Сви морају бити темељито измијешани. То је да се меша, а не да се куца до густе шећерне масе. Конзистенција масе треба да личи на кашу.

3

У загрејано млеко (то је у топлом, не куханом) додајте маслац. Све промешајте док се маслац не истопи и не постане хомоген са млеком. Не бисте требали прекидати пропорције и ставити маслац више него што је назначено у рецепту, рецепт можете разбити само у мањем смјеру, иначе ће сладолед окусити путер.

4

Неколико кашика топлог млека са маслацем треба сипати у масу шећера. Све добро измијешајте. Топло млеко ће брже растворити шећер. Конзистенција масе треба да личи на павлаку.

5

Када се млеко прокључа, требало би га постепено, у танком млазу сипати мешавину јаја са шећером. Не заборавите стално ометати млијеко, иначе ће смјеса изгорјети или се згрушати у грудице. Неопходно је ометати док млеко поново не заври. Након кључања, након само 10 - 15 секунди, угасите ватру.

6

Уклоните смешу из топлоте и оставите је да се природно охлади на око 40 степени тако да све може да се стави у фрижидер без оштећења замрзивача. Будући сладолед сипајте у било који погодан калуп.

7

Калупи испуњени млеком се шаљу у замрзивач 6-8 сати. Након тог времена, сладолед се може послужити за столом.