Како организовати дан поста протеина
Anonim

Конзумирање хране која садржи протеине током целог дана помаже телу да побољша метаболизам, што је веома важно за гојазне људе. Млечни производи су добар извор калцијума, а након такве исхране коса, нокти и зуби ће бити лепи и здрави, за разлику од неких других опција за мршављење.

Изаберите рецепт

Један од најомиљенијих дана људи који су пробали различите дијете и системе исхране је протеин. Многи људи знају шта је седети дан на кефиру или јабуци, а на тај дан поста можете јести млечне производе, рибу и месо у исхрани, поред тога, можете јести поврће и воће. Наравно, тело је много лакше уочити таква "ограничења".

Како одабрати производе


Месо на протеински дан треба да једете мршаво и кувано. Може бити пилетина или ћуретина, говедина и риба: пастрмка, туњевина или ружичасти лосос - имају највећи садржај протеина. Од неметних производа, протеини садрже јаја, пасуљ и сир, који се могу конзумирати и на такве дане поста.
Да бисте организовали протеински дан, морате размислити и припремити јеловник. Нема смисла конзумирати све протеине један дан за редом, боље је поновити то истовар са сталном фреквенцијом, а онда ћете моћи испробати све опције менија протеина.
Целу количину хране за дан треба поделити на 5-6 оброка и јести често. Ако одлучите да једете месо, онда ће комад ћуретине или пилећег прса бити куван и подељен у неколико делова. Да бисте разноврсили избор протеина, за доручак, можете пити кефир или јогурт с ниским удјелом масти или јести банану. Ручак и вечера су само месо, али вечера би требало да буде два пута мања и лакша. Између уобичајених јела треба да буду поврће или воћне грицкалице.
Ако је такав дан поста на свјежи сир и кефир, онда морате одабрати млијечне производе с ниским удјелом масти. На ову дијету можете додати тврди сир, млеко и јогурт.

Утрошак истовара протеина


Веома важна карактеристика протеинског дана је да се током нормалног истовара не само спаљују масне ћелије, већ и мишићи. Протеин млијечних и месних производа то не дозвољава, па се тијело само ослобађа нежељених килограма. Упркос чињеници да је такво истоваривање тела највише бенигно од свих, за дан протеина је потребно и ментално припремити. Свакако треба додати физичку активност овог дана, пливање или барем шетњу на свјежем зраку.
Можда ће први пут тело бити тешко одржати дан поста. Међутим, ако направите такву једнократну акцију, онда нема смисла почети. Ако будете прилагођавали тело и редовно изводили пражњење, једном недељно, временом ће се користити, а сличан систем хране ће донети веома добре резултате за свеукупно здравље и изглед тела.