Како провјерити квалитету маслаца
Anonim

Избор маслаца је прилично широк. Али испада да у већини случајева није уопште маслац, већ намаз, то јест, масни производ, или маргарин. Цена оба је много нижа од цене маслаца. Ево неколико начина за проверу квалитета маслаца.

Изаберите рецепт

Инструкција

1

Ако желите да проверите квалитет управо купљене нафте, онда прво треба обратити пажњу на њену боју. Код висококвалитетног маслаца неће бити жута, већ снежно-бела. Производ који има богату жућкасту боју, добија се додавањем свих врста боја.

2

Након куповине, ставите маслац у замрзивач. Када се производ замрзне, покушајте да га искључите. Висококвалитетни маслац се прави без додатка биљних масти, тако да се у овом случају треба одломити у комаде и не исећи на парце.

3

Такође можете проверити квалитет маслаца, остављајући га на собној температури неко време. Квалитетан производ ће остати чврст око пола сата. Ако се маслац истопио за 5 минута, онда не постоји маслац испред вас, него прави маргарин!

4

Можете одредити квалитет маслаца, видећи како се топи у загрејаној тави. Ако се током ове процедуре појави довољно велика количина пене, у овом производу има пуно сирутке, а не млечне масти. Ово уље је погодно за храну, али се не препоручује да се користи за печење.

5

Сви знају да се природни производи покваре прилично брзо. Маслац није изузетак од овог правила. Ако се овај производ дуго чува у фрижидеру без мијењања боје или мириса, то значи да је пуњен свим врстама конзерванса.