Минсе Цоокинг Сецретс
Anonim

Највише доброг мљевеног меса добивате ако га сами кувате код куће. Од ње, јела су укуснија од оних купљених у продавници. Код куће, током њене припреме, можете променити конзистенцију полупроизвода и његов укус, месо у различитим пропорцијама, додати састојке које желите.

Изаберите рецепт

У домаћој кухињи, врсте меса као што су телетина, говедина, свињетина, пилетина и ћуретина се чешће користе за пуњење. Могу се узимати у чистом облику или помешати са другим врстама меса. Говедина се добро слаже са свињским, зечјим и пилећим месом, свињетином и пилетином. Није потребно додавати овчетину у млевено месо, јер има довољно јак специфичан укус и мирис. За мљевено месо перади не треба користити "бијело" - нешто је сухо, жељена конзистенција масе можда неће функционирати.

У добијеном сувом млевеном месу, можете додати павлаку, крему, сирово јаје. Мљевена јунетина се може кухати са говеђом масноћом или бујоном.

У маси, која је испала сувише танка, додајте кухани кромпир, мало брашна, мрвице круха. Упијају влагу и учвршћују пуњење.

Да би меснатост била прозрачна, можете додати јаје бели, који се шиба до стања пене. Ова техника је добра за прављење млевене рибе или телетине. Да би се добила снага, еластичност, мора се одбацити, добро мрдати око стола или само длановима.

Током припреме млевеног меса често се заборавља ово правило - све састојке за побољшање конзистенције треба додати уз гњечење, додатке за укус - на самом крају кухања.

Кувано млевено месо у фрижидеру, чувајте не више од једног дана. Па, када се направи неколико сати пре него што од њега скухате неку врсту јела. Да би састав и конзистенција постали уједначенији, ставите посуду са готовим месом на мирно, хладно место.