Романтични доручак од уобичајених кајгана
Anonim

Тешко је прецијенити заслуге доброг топлог доручка: енергизира, промовира правилну пробаву и концентрацију, неутрализира жељу да се једе грицкалице тијеком дана, које су штетне за ваше здравље и тијело. Чак и најједноставнији доручак, који се састоји од јаја и кобасица, може се претворити у романтичан, ако је изворно уређен у облику букета цвијећа.

Изаберите рецепт

Уочи 8. марта, тема романтичног доручка добија посебну важност: жена у било ком узрасту радо ће се сусрести са свечаним јутром, које ће почети букетом тратинчица које ће јој послужити на тањуру у облику топлог доручка.

За кување таквих оригиналних кајгана потребно је неколико дугих кобасица, кокошјих јаја, зачина, зеленила, свежих или укисељених краставаца, чачкалица.

Кобасица се реже уздуж, након чега свака половица прави попречне резове дуж цијеле дужине. Свака гредица је спојена у прстен, ивице су причвршћене чачкалицама, а затим лагано пржене на путеру.

У центар сваког прстена разбијено је јаје, покушавајући да не оштети жуманце - изглед камилице зависи од његовог очувања. У јаја додајте зачине по укусу и пржите док не скухате.

Камилице се полажу на тањир, стабљике цвијећа се формирају од копра, першуна или лука, а листови се изрезују из кришке краставца и украшавају кајганом.

Ако се током формирања празних кобасица не реже до краја, већ оставља мали "реп" на једној страни, онда се из ње не може формирати камилица, већ срце, у чијем центру се додаје јаје и пржи по истој технологији.

Похована јаја у облику срца, украшена зеленилом и кришкама шареног поврћа, изгледају не мање елегантно и романтично од "букета тратинчица".