Како кухати лазање "Бологнесе"
Anonim

Ласажу треба сматрати јелом италијанске кухиње, направљеним од правокутне или квадратне тестенине и пуњене бешамел сосом. Пуњење за ово јело може бити различито: месо, поврће, сир, комбиновано.

Изаберите рецепт

Требаће ти

  • - сос "Бологнесе" - 1500 мл.,
  • - Бешамел сос - 800 мл.,
  • - листови лазање,
  • - Пармезан - 150 г,
  • - маслац 30 г

Инструкција

1

Лазање је боље пећи у правокутном или квадратном облику отпорном на топлоту. Треба га подмазати маслацем и раширити мало бешамела. Онда положите листове лазање и ставите Бецхамел сос преко њих поново. Додајте болоњезе у сос од млека и поново покријте лазањом. Поново ставите производе у овом реду: сос од млијека - месни сос - тјестенина. Потребно је измјењивати слојеве док висина не буде 4-5 листова листова тјестенине. На последњем листу треба да се стави преостали бешамел.

2

Од сира се захтева да се растеже на средњем гратеру и равномерно расподели на лазање. Загрејте рерну на температуру од 180 степени Целзијуса. На овој температури, лазање треба пећи 40 минута. Да би се избегло гори пармезана, првих 20 минута потребно је затворити облик лазањом.

3

Када је болоњска лазања спремна, треба је посути маслацем и охладити испод памучне тканине 30-40 минута. Затим морате да сечете на порције и послужите, украшене гранчицом босиљка. Лазање од меса може се послужити као засебна посуда или са комбинованим прилогом. Као прилог могуће је послужити поврће.

Обрати пажњу

Висина сирове лазање треба да заузме мало више од половине капацитета, јер када се загреје, бешамел расте. Сос и сир би требали потпуно покрити листове тестенина како би се избјегло сушење и стврдњавање.

Добар савет

Умаци "Бецхамел" и "Бологнесе" могу се припремити самостално, као од специјалних професионалних мјешавина, као и од полупроизвода, а можете купити готове у трговини.