Зашто треба да намочиш пиринач
Anonim

Кухари не могу јасно одговорити на питање потребе за намакањем риже. Неки га кувају одмах након прања под млазом воде, а неко натапа гриз да би постао мекши и мрвљији.

Изаберите рецепт

Једна од најукуснијих житарица позната је на свим континентима и комбинована је по својим карактеристикама са готово свим производима. Постоје многе врсте и врсте риже. Стога, да би јело било што укусније, потребно је пажљиво приступити процесу избора врсте риже.

Класификација риже

Без обзира на то колико врста, сорти и сорте пољопривредног рижа постоји, уведен је специјални класификатор за практичност. На основу општих правила, житарице се дијеле према сљедећим карактеристикама: врсти зрна, боји и начину обраде.

Сорте пиринча према врсти зрна

  • Лонг граин
  • Средње
  • Круглозерни

Обрада зрна

  • Смеђе или неполирано
  • Бела (брушена)
  • Стеамед

Боја пиринча може бити све од црне до бијеле. Једина разлика је у популарности и доступности. Кашице овог класификатора су: Басмати, Арборио, Јасмине, Валенциа, Девзира, итд.

Употреба пиринча у кувању

У зависности од јела које треба припремити, бира се мноштво житарица. Свака сорта има своје особине, које могу или покварити јело, претворити га у неуредну љепљиву кашу или је довести до савршенства.

У кухању постоји низ правила неопходних за стварање висококвалитетних и укусних посластица. Али сваки кувар или кулинариста има свој приступ, експериментално постигнут са начинима за побољшање рецептуре.

Једна од ових иновација је савет о намакању риже за кување пилау. Искусни кувари не могу дати ни један одговор на питање: да ли се исплати кувати житарице одмах након прања, или ако се испере. Али ако су професионалци способни, док посматрају све суптилности, на крају добити укусну и мрвицу, онда код куће многи људи праве бројне грешке.

Пиринчане житарице садрже велику количину скроба. Приликом кувања, он се издваја, претвара у пасту, лепи зрна. Да би се то избегло, изумљено је правило намакања риже.

Боље је то урадити са топлом водом (али не и кипућом водом), тако да ће се истакнути више скроба, који се одмах диже на површину, што ће вам омогућити да га брзо и удобно оперете са житарица.

Начини кувања пилау

Пилаф се може припремити помоћу конвенционалног дубоког тава, лонца, лонаца (због недостатка прикладнијег посуђа) или узети котао. Продавнице нуде широк спектар производа који поједностављују поступак кувања и штеде време. То су мултикокери и пароброди. У том случају, натопите рижу за кување пилава у таквим уређајима, ако је то прописано рецептом.